bws34, ależ bardzo dobrze. Tylko dlaczego użytkownicy Pb mają płacić za tych co leją ON. Oszczędzają oni już na samym spalaniu ropniaka :evil: Dziwne jest takie rozumowanie i windowanie cen paliwa.
Brzęczyk niezapiętych pasów, niewłączonych świateł itp
Zwiń
X
-
Brzęczyk niezapiętych pasów, niewłączonych świateł itp
Od dłuższego czasu w O1 miałem problem z brzęczykiem niezapiętych pasów, niewłączonych świateł itp. W serwisie diagnoza jest prosta - należy wymienić zegary bo inaczej się nie da. Okazało się że jednak się da. Wystarczy wyjąć zegary i w miejsce spalonego "buczka" czy innego elementu który wydaje dźwięk - dolutować zwykły głośniczek np ze starego PC- ta. Śmiga jak ta lala. Nie wiem czy ktoś już o tym pisał, ale umieszczam o tym informację bo może się komuś przydać
-
-
u mnie kiedys w 02 wystepowal blad termometra raz byl raz zanikal na maxi docie i w serwisie nowy licznik za 2700 zl a pojechalem do elekrtyka i za 100 zł zrobil byl tylko lekko wylutowany i dalo rade zrobicSkoda Forever jednak
Vw Golf I II III
Opel Omega C
Peugeot 206 HDi
Vw Golf V 1,9 tdi 90 koni
Citroen C5 2.0 Hdi Audi A8 2001 D2 3.3 TDi
Skoda Octavia II 2005 elegance kombi
Skoda Octavia II 2009 FL 1.9 TDi
VW Golf VI 2011 1.6 Tdi
Skoda Octavia II FL RS kombi
Komentarz
-
-
Tak czytam o tych "cwaniactwach" ASO i pomyslalem, ze dorzuce moj przypadek (jeden z wielu, ale ten szczegolnie bezczelny!!!), mimo, ze nie w temacie, ale tak dla ostrzezenia :
W scyzoryku siadala bateria, no to dawaj do skody ; "baterie prosze wymienic" mowie, a gosciu do mnie - "trzeba sie umowic, zostawic na dzien samochod, musi byc podlaczony do kompa itd itd, bo moze nie odpalic po zmianie baterii w kluczyku, cos tam sie rozprogramowac itp itp..." No to ja przestraszony do domu. Ale jeden ze znajomych poradzil, aby isc do innej "skody", ZARZADAC wymiany samej bat na miejscu...tak zrobilem, auto odpalio, nic sie nie rolecialo... Dobre, co ??
P.S. Garaz "skody" w Belgii (tak, tak...tutaj bezczelnosc i przestepstwa "uslugowe" tych gosci sa na porzadku dziennym i to w swietle prawa. Idziesz do skody naprawic cos tam, musisz isc takze do banku po kredyt na zaplate faktury !!!
Badzmy czujni. Pozdrawiam.Franek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tommy-79mam ten sam problem, a zanim się za to zabiorę, to czy możesz opisać bardziej szczegółowo: gdzie dokładnie jest ten brzęczyk? jak się do niego dobrać?
Znalazłem na necie fotki liczników, ale trudno z nich coś wywnioskować, dość szczelnie obudowane
Komentarz
-
-
dziś rozebrałem auto i sprawdziłem brzęczyk i wygląda na to, że jest OK, natomiast sygnału zapalonych świateł, jak nie było,tak nie ma. Zauważyłem natomiast inną rzecz, lampka otwartych drzwi pali się tylko do pewnego kąta ich uchylenia, a potem gaśnie. Lampka sufitowa jest OK, miga też dioda przy zamku. Co to może być? Mikrostyk padł? Zimny lut? Przetarcie kabelka pomiędzy drzwiami, a budą? Inne? Poczytałem na forum i nie wiem od czego zacząć
Komentarz
-
Komentarz